Es presenta el llibre "Kurdistan, el poble del Sol"

19/04/2016
Vila de Capellades, Candidatura d'Unitat Popular
Es presenta el llibre

El proper dissabte 30 d’abril, Vila de Capellades - CUP organitza la presentació del llibre "Kurdistan, el poble del sol. Una història política" amb el seu autor Jordi Vàzquez.

Aquesta xerrada s’emmarca amb els actes del 1er de maig a l’Anoia, que culminaran amb una manifestació el diumenge 1 de maig a Igualada.

La presentació serà el dissabte 30 d’abril a les 19h al saló rosa de La Lliga.

 

Sinopsi

La més coneguda de les dites kurdes afirma que els kurds no tenen més amics que les muntanyes. I és que no es pot trobar cap altra nació que hagi estat tan amagada, ignorada i menyspreada.

El Kurdistan és la nació sense estat més gran del món. El seu nom significa “terra dels kurds” i aquesta terra està avui esquarterada entre els estats de Turquia, l’Iran, l’Iraq i Síria.

Avui coneixem el Kurdistan pels últims intents d’acords de pau amb l’Estat turc, i sobretot per la resistència armada i heroica de les guerrilleres kurdes davant l’avenç del grup fonamentalista Estat Islàmic a Kobane.

L’obra “Kurdistan, el poble del sol”, ens desgrana la història política d’aquest poble, amb una introducció sobre els seus orígens històrics i la seva composició ètinico-religiosa, i centrant-se en el període contemporani i les seves múltiples lluites i revoltes contra els diferents estats que l’han volgut fer desaparèixer.

(Font: Editorial Tigre de Paper)